Vi drømmer om at være med til at skabe en bedre verden. Vi er et mobilselskab med holdning og karakter, og vi tør forholde os til den verden, vi er en del af. Vi lever af at forbinde mennesker via ord. Ord er magiske – de kan skabe og de kan dræbe. Kort sagt: Ord har konsekvenser. Derfor føler vi, at vi har et ansvar for at udfordre os selv og vores medmennesker i jagten på Tal ordentligt

Dette er ordene fra Call me’s manifest som blev rodfæstet i vores interne kultur for flere år siden, inden Tal ordentligt overhovedet blev født. Vores Red Barnet samarbejde er rodfæstet i meget mere end blot traditionel CSR politik, men det at gøre en forskel for vores medmennesker er en stor del af hele vores DNA. Det er et oprindeligt ønske om, at være med til at gøre vores verden til et bedre sted for os selv og kommende generationer.

Call me og Red Barnet deler en fælles ambition og et dybfølt ønske om at hjælpe udsatte børn. Og derfor samarbejder vi om at forbedre trivslen i de danske skoler igennem forskellige initiativer og projekter. Hos Call me tror vi på, at en god tone er altafgørende for, at vi trives som mennesker. Derfor har vi lavet Tal ordentligt bevægelsen. Tal ordentligt handler om, at vi i alle henseender skal behandle hinanden med omtanke og respekt – og at vi har et ansvar for hinandens trivsel.

Vores hjerte banker for at gøre en forskel og sammen med Red Barnet kan vi på den allerfineste måde og med den dybeste ydmyghed hjælpe vores skoler, lærerne og ikke mindst vores børn. Vi drømmer om en bedre verden, vi tror på at fremtiden er lys men ved vi skal kæmpe for den. Vi skal alle tage et ansvar i den kommende generation, vi skal turde kæmpe for et samfund, hvor vi både lytter og taler ordentligt til og med hinanden. Det handler om at tage aktiv del i samfundet og inspirere til positiv forandring. Det er blandt andet derfor vi samarbejder med Red Barnet på at forbedre trivslen i skolerne. For øger vi trivslen bekæmper vi samtidig mobning.

Vores unikke samarbejde og fælles initiativer, viste sig at være nøglen til at ”ramme” landets skoler. Vi startede vores samarbejde med trivselsmaterialet ’Min skole – Min ven’ for 0. -10. kl. Materialet blev lanceret i foråret 2016 i forbindelse med Skolernes Trivselsdag – en national mærkedag for trivsel i skolen. Her arbejdede over 500 skoler og mere end 85.000 elever med vores projekt. Hvert år til Skolernes Trivselsdag udgives nyt undervisningsmateriale til ’Min skole – min ven’. Vi lægger op til, at skolerne arbejder med aktiviteterne i forbindelse med trivselsdagen (første fredag i marts), men materialet er frit og gratis tilgængeligt og kan bruges hele året.

Som det nyeste skud på stammen har vi udviklet Venskabsløbet, der blev lanceret her i efteråret, det er et nyt koncept til de danske skoler. På skoler, som tilmelder sig Venskabsløbet, kan eleverne løbe penge ind til dårligt stillede børn. Eleverne finder selv sponsorer – fx familie, naboer eller det lokale erhvervsliv, som kan give et beløb for hver runde, eleverne løber. Jo flere kilometer de løber, des flere penge bliver indsamlet. Pengene går til Red Barnets arbejde for at redde, beskytte og styrke de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. Det er oplagt at løbe Venskabsløbet på Skolernes Motionsdag fredag før efterårsferien, men det kan løbes på alle tidspunkter af skoleåret.

Samarbejde med Red Barnet strækker sig dog langt længere end skolerne, det er hele tiden en løbende dialog om både eksisterende og nye projekter, samt områder hvorpå vi kan gøre en forskel. Vi er ikke låst fast på store markedsføringsprojekter, men vælger hele tiden at tage den menneskelige tilgang og være åbne og nysgerrige. Vi har f.eks. en masse mindre koncepter kørende, som udlevering af simkort i deres butikker, løbende indsamlinger til deres genbrugsbutikker samt internt pant indsamling i huset.

Vi er bevidste omkring vores bidrag til og effekt på Red Barnet, men er også omkring hvad samarbejdet bringer til os både som virksomhed og som mennesker.

Personligt er jeg dybt taknemlig for samarbejdet, som projektleder i Call me på Red Barnet projekter, har jeg haft fornøjelsen af at være med ud på nogle af landets skoler. Det er så livsbekræftende at høre både lærer men især også børnene fortælle om den effekt vores fælles projekter har. For det viser sig hver gang, at det ikke er de store tiltag, der skal til for at skabe trivslen. Men det at lytte med åbent hjerte og blot være tilstede. Det berører mig dybt at høre børn i alle aldre tage imod budskabet om at skabe bedre trivsel for hinanden men også sig selv.

Call me består af knap 100 medarbejdere og det er ikke alle, som er så heldige at arbejde direkte med Red Barnet men alligevel vil jeg vove den påstand at det bringer en særlig følelse af stolthed i hele huset.

Man skal bestemt ikke tage fejl af den effekt det har på ikke kun Call me som helhed, men for hvert enkelt individ. Ligegyldigt hvor eller hvad du laver i vores organisation, bidrager alle mine kollegaer med til at gøre en forskel til fordel for Red Barnet i deres dagligdag. Red Barnet giver derfor noget enormt smukt til alle os. Hver dag får vi lov, at gå på arbejde med bevidstheden om at vi bidrager til et større formål – vi er faktisk med til at gøre vores verden til et bedre og smukkere sted.

Om forfatteren 
monsterid

Sameena Malik

Marketing project manager i Call me mobilselskabet med et hjerte til forskel og Danmarks bedste arbejds/legeplads. Et stort legebarn der elsker livets nuancer, muligheder og udfordringer. Elsker at drømme, rejse og komme på eventyr både i litteraturen, fantasien og den virkelige verden.
Hustru samt Mor til to skønne unger der beriger mit liv på alle måder og får mig til at forholde mig til den verden vi lever i.
Ydmyg overfor det privilegium at leve det liv jeg gør.