Call me – TAL ORDENTLIGT har i samarbejde med Mikkel Hansen og hummel startet foreningen MH24 – Mikkel Mod Mobning. Et samarbejde vi er stolte af, at være en del af og som giver utrolig meget mening i forhold til vores TAL ORDENTLIGT bevægelse.

Vores samarbejde

Alle børn skal have det godt hvad enten det er hjemme, i skolen eller i deres fritid hvor mange børn dyrker en sport.  Derfor giver det så meget mening for os også at være i sportens verden, som indimellem er udskældt for at være arena for en meget hård tone og hvor en alt for stor andel af børn dropper fritidsaktiviteter fordi de mistrives og føler sig udenfor.

I Call me kæmper vi for et samfund, hvor vi både lytter og taler ordentligt til hinanden. Hvor vi har en gensidig respekt for hinanden, og hvor vi sammen sikrer, at mistrivsel erstattes med trivsel. Denne mission deler vi med MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning, og derfor var det også naturligt for os at indgå i et samarbejde. Ved at samarbejde med Mikkel, der bevæger sig i den absolutte elite og har mange fans, giver det os en unik mulighed for at hjælpe med at påvirke en masse mennesker positivt.

Baggrund for MH24

Mikkel Hansen er verdens bedste håndboldspiller og har spillet håndbold hele sit liv. Men har indset at han mentalt, ikke altid har været den bedste holdspiller. Med årene er han derimod blevet bevidst om den skadelige effekt, mobning har på børn og unge – og på deres muligheder både sportsligt og socialt.

”Mobning er noget, som rammer utrolig mange børn og unge. Og kampen mod mobning kan ikke kæmpes alene. Det er noget, vi er nødt til at gøre i fællesskab. Jeg håber, at vi kan være med til at gøre en forskel – dels ved selv at gå ind i kampen gennem vores håndboldcamps, men også ved at støtte andre projekter, der arbejder for at komme mobningen til livs”

– Mikkel Hansen

Når man er en af verdens bedste håndboldspillere, er der mange, der holder øje med og lytter til en. Mikkel så dette som alletiders mulighed for at tage et socialt ansvar og for at få taletid og opbakning til projektet. Derfor stiftede han MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning. Foreningens formål er at modarbejde mobning og øge trygheden og tolerancen blandt børn og unge i sportslige, kulturelle og sociale fællesskaber. Dette gøres bl.a. via MH24 håndboldcamps der afholdes flere gange om året, hvor 12-16 årige håndboldspillere bliver trænet af Mikkel og andre professionelle håndboldspillere. Udover fysisk træning består MH24 camps af et foredrag hvor Mikkel taler med deltagerne om hvad det vil sige at være en god og støttende holdspiller. Ydermere svare han på spørgsmål fra deltagerne med fokus på, at være en god ven/holdspiller og på det ansvar man selv har for ikke at gå med på mobning og trashtalk hvis man oplever det.

Deltagerne betaler et beløb når de tilmelder sig campen. Pengene herfra går ubeskåret til foreningen, der yder økonomisk støtte til trivselsprojekter i sportsklubber.

“Vi brænder for at give børn og unge gode råd og redskaber til at modarbejde mobning og trash talk, og dermed skabe bedre trivsel i fritidslivet. Når vi gør det ulønnet, kan foreningens midler gå ubeskåret til trivselsprojekter i primært sportsklubber og foreninger – og sådan kan vi hjælpe og glæde flest muligt”

– Mikkel Hansen

Dokumentar om Mikkel og MH24

Vi var nysgerrige på, at komme lidt mere bag om Mikkel og høre hans baggrund for at starte foreningen. Vi var så heldige at få nogle dage med Mikkel i Paris, hvor han til dagligt bor og spiller for håndboldklubben Paris Saint-Germain. Her fulgte vi Mikkel i hans hverdag og talte med ham om hans motivation og passion.

Dette har resulteret i en spændende dokumentar, som du kan se her  J Herunder kan du se en kort teaser for dokumentaren.

 

Om forfatteren 

Nadia Vallys

Jeg er livsnyder og hygger mig med at bruge tid sammen med alle de mennesker jeg holder af. Sætter stor pris på hverdagen og tror på, at det man sender ud i høj grad er det man får igen.
Jeg arbejder til daglig som Marketing Project Manager hos Danmarks bedste mobilselskab, hvor jeg har mulighed for at udvikle mig både fagligt og personligt. Hvor vi hver dag arbejder for, at gøre samfundet lidt bedre gennem vores initiativer og trivselsprojekter.