For 3 år siden startede vi i Call me projektet “Min skole – Min ven” sammen med Red Barnet. Med formålet om at gøre en konkret forskel for børns trivsel i Danmark udviklede vi i fællesskab et undervisningsmateriale, der sætter fokus på positivt fællesskab, værdier og måden vi taler sammen på.

En overvældende succes

Tilslutningen blev hurtigt større end vi nogensinde havde turde drømme om. Og her på Skolernes Trivselsdag 2018 skal 157.000 skolebørn arbejde med “Min skole – Min ven”! Det fylder os med stolthed og håb. For det er vigtigere end nogensinde før at nå ud til så stor en andel af landets børn. Hvert femte barn i 4.-9. klasse har oplevet at blive mobbet på et tidspunkt i løbet af det seneste år. Det viser den seneste trivselsmåling fra Undervisningsministeriet. Det skal tages meget alvorligt og derfor står Red Barnet og Call me sammen i kampen for tryghed og trivsel i skolen! Det er vores håb, at “Min skole – Min ven” kan gøre en forskel for børn og unge ved at styrke fællesskaber og venskaber mellem eleverne.

Gennem konkrete værktøjer tilpasset de forskellige klassetrin, skaber projektet ”Min skole – Min ven” et rum, hvor eleverne kan tale om klassens værdier og være med til at definere, hvad de som klasse vil stå for og hvordan de vil behandle hinanden. Hver af de 700 tilmeldte skoler modtager blandt andet et stort trivselstræ. Så når trivselstræerne i dag kommer til at skyde op på skoler i hele landet, får eleverne travlt med at sætte kronblade på træerne med ord om, hvad der skal til for at skabe gode fællesskaber og forebygge mobning.

Digital mobning fylder mere

Men én ting er trivsel og tone i det fysiske klasserum. I dag er vi også nødt til at forholde os til trivslen og tonen på de digitale platforme. Mobningen er også flyttet ind på mobilen og det kræver en særlig indsats. Som mobilselskab er vi selvfølgelig begejstret for teknologiens muligheder – men vi er også bevidste om, at de mange fremskridt kommer med udfordringer, som vi helt naturligt ønsker at tage et ansvar for!

Derfor handler flere cases og øvelser i materialet i år netop om at klæde de lidt større børn bedre på til at begå sig i den digitale verden. Med udgangspunkt i cases fra det virkelige liv – med rigtige eksempler på digital mobning – vil eleverne skulle forholde sig til og diskutere god opførsel på mobilen og nettet i øvrigt.

For de yngste elever vil der være flere aktiviteter, der fokuserer på fællesskab og på at få dem godt fra start, så hverdagskonflikter ikke vokser sig store.

Forældrene spiller en stor rolle

Når mere end 157.000 børn i hele landet i dag arbejder med temaer som fællesskab, respekt og venskab, så er der grund til at være optimistiske. Vi kommer ud til en stor andel af landets børn, som med hjælp fra deres dygtige lærere og pædagoger bliver endnu bedre til at være en god ven, indgå i fællesskaber og vise respekt for klassekammeraterne. Men lærerne og eleverne kan ikke gøre det alene; forældrene spiller en stor rolle, når det kommer til børns trivsel i skolen. Der er behov for at forældrene tør blande sig i deres børns relationer – i skolen såvel som på mobilen. Derfor har vi lavet en forældrefilm, hvor Red Barnets Senior Rådgiver og Antimobbekonsulent, Naja Kinch Sohn, giver gode råd til, hvordan man som forældre kan understøtte sit barn i alle de ting, som børnene lærer i dag – og hvordan man mere generelt kan hjælpe sit barn til en god og tryg skolegang. Se den her:

Et stort TAK
Det er med et særligt stort smil på læben, at vi går på arbejde hos Call me i dag. Vi brænder for at få lov at gøre en forskel i samfundet og missionen går op i en højere enhed på en dag som i dag. Vi vil gerne sige et rigtig STORT tak til Red Barnet for at være en fantastisk samarbejdspartner på dette projekt. Sammen kan vi virkeligt gøre en forskel. Og et lige så stort TAK til alle vores kunder, som er med til at gøre denne dag mulig! Uden jer, intet Call me – Tal ordentligt.

Kærlig hilsen,
Tal ordentligt teamet

Om forfatteren 
monsterid

Titte Kuhlmann, Social Media Manager

Siden februar 2016 har jeg fordybet mig i Tal ordentligt-universet, som Social Media Manager på det der må være Danmarks bedste arbejdsplads. Jeg kaster mig selv og vores mere end 100.000 Facebook-følgere ud i store debatter om alt indenfor den gode tone og medmenneskelighed – og jeg elsker det. Jeg er ucertificeret lommepsykolog, mere eller mindre konstant bekymret over et eller andet og altid på jagt efter ro og balance i livet. TAK til jer, der læser med her på bloggen! Det sætter vi stor pris på.