En ganske almindelig dag på kontoret fik jeg opfordringen om at tage min familie med på TAL ORDENTLIGT FamilieCamp. Min første reaktion var, at det skulle vi da ikke. Vi skulle ikke optage en plads på Campen. Der er helt sikkert familier med større problemer end os, der har mere brug for den hjælp.

Opfordringen kom fra Mette fra Body Mind Academy, som er vores samarbejdspartnere på TAL ORDENTLIGT FamilieCamp. Heldigvis er Mette en fantastisk dedikeret kvinde, der ikke giver op. Og hun har jo ret, selvfølgelig skal jeg som Marketing Manager prøve min egen medicin. Og selvfølgelig kan jeg også nyde godt af lidt hjælp til børnefamiliens hverdagsudfordringer.

Derfor valgte jeg naturligvis at tage med på TAL ORDENTLIGT FamilieCamp – både med marketingkasketten på, men i høj grad også som Anja, gift med Esben og mor til to energiske og fantastiske drenge, Zakarias på 8 år og Elliott på 3 år. Jeg tog af sted med hele familien, da det var afgørende for mig, at jeg kunne opleve det med familien.

Lidt om vores familie:

Vi er en ganske ”almindelig, gennemsnitlig familie”. Hos os er det at være en børnefamilie heldigvis primært associeret med både leg, liv, kærlighed og glade dage, men også med meget at skulle overkomme og leve op til.

Hverdagen kan til tider føles som et nærmest umuligt puslespil, der SKAL gå op. Og brikkerne jobs, aflevering, hentning, familiehygge, børnefødselsdage, lektier, fritidsaktiviteter, forældrearrangementer, spisning, indkøb, madpakker, vasketøj, rengøring, legeaftaler, venner, forældreintra, lektier osv. skal gå op i en højere enhed. Og ofte skal puslespillet lægges i ulvetimen, hvor overskud og energi er helt i bund hos alle.

I dén virkelighed kan vi sagtens føle os pressede. Pressede på tid, overskud og af følelsen af utilstrækkelighed. Det er ofte de små ting, der vælter læsset. Men også ofte de små ting, der giver os overskuddet til at nyde vores privilegerede liv.

Hvad har vi fået ud af TAL ORDENTLIGT FamilieCamp?

På Campen mødte vi et hold af utroligt dedikerede mennesker med kæmpe hjerter. Hver især havde de noget at bidrage med og sammen stod de helt utroligt stærkt som team. Det har været en fantastisk givende oplevelse for både min familie og mig. Og vi føler alle sammen, at vi er kommet hjem som en endnu stærkere familie.

På Campen har vi voksne fået værktøjer, der kan hjælpe os til at tælle til ti og bevare roen, når hverdagen koger. Zakarias har fået mere tro på sig selv og hjælp til at sige fra over for ting, der gør ham ked af det – både i skolen og i hjemmet. Og begge unger har fået redskaber til at komme ud af situationer, der er svære at slippe.

Vi har som familie fået en fælles platform at italesætte tingene ud fra. Og et sæt fælles redskaber, som vi hver især bruger og minder hinanden om. Og vigtigst af alt, så har vi for første gang fået talt igennem, hvad vi egentligt drømmer om som familie. Hvad er det, der gør os lykkelige, hvad vil vi gerne opleve, hvad elsker vi ved netop vores familie, og hvad vil vi gerne prioritere endnu højere?. Vi har fået defineret værdier, ønsker, håb og drømme for vores lille familie og fået en fælles værktøjskasse, der kan hjælpe os til at opnå det.

Som et ekstra plus, har vi tilmed fået vores børn til at spise endnu sundere, da de på Campen mødte Malou. Malou forstår at få kærligheden til sund mad leget ind i børnene. Så når ungerne nu præsenteres for sund mad her hjemme, spiser de det, hvis det bare hedder noget med ”Malou”.

Som Marketing Manager har oplevelsen også sat sine spor. Det har givet mig en endnu stærkere forståelse af, hvad man egentligt får med sig hjem fra TAL ORDENTLIGT FamilieCamp. Og det har bekræftet, at samarbejdet med Body Mind Academy virkeligt udlever drømmen med TAL ORDENTLIGT. Den hjælp som min familie har fået og oplevelsen af, hvad de andre familier på Campen fik med hjem har bekræftet, at vi i Call me kan være med til at gøre en forskel for mennesker og styrke deres fællesskaber, når vi går sammen med dedikerede ildsjæle, der brænder for og lever de samme værdier som os. Dét er et hjerte til forskel og dét giver mening for mig som menneske, hustru, mor og marketingchef.

Vil du vide mere?

Hvis du har lyst til at læse mere om TAL ORDENTLIGT FamilieCamp kan du finde flere informationer på callme.dk. Og har du lyst til at høre mere fra én, der faktisk har oplevet det på egen krop, så er du velkommen til at sende mig en mail på anja.enggaard@callme.dk .

Om forfatteren 

Anja Enggaard, Marketing Manager

Jeg er Marketing Manager med verdens bedste arbejde og mor/hustru i verdens bedste familie. Kort sagt, jeg er virkeligt én af de heldigste på Jorden. Jeg lever et liv, hvor mange brikker hver dag skal gå op og hvor min nysgerrighed på nye kulturer, udfordringer, mennesker og oplevelser konstant udfordrer mine 24 timer i døgnet. Mit hjerte bløder for børn og deres ret til et godt liv – derfor føler jeg mig hver dag privilegeret, når jeg som mor overøser mine mirakler med kærlighed og på arbejdet kan kæmpe for børnene gennem TAL ORDENTLIGT.