Tal ordentligts juleeventyr om Tal ordentligt nissen

Julen står for døren og det er tid til at skrue op for julestemningen. Sidste år skrev vi i fællesskab med brugerne på TAL ORDENTLIGTs Facebook-side et vaskeægte juleeventyr.

Tal ordentligt nissen måtte gå så grueligt meget igennem for at redde julestemningen hos Familien Mørk i det lille hjem for enden af villavejen. Travlheden havde helt overtaget familien. De havde alt for travlt med alle deres forskellige gøremål og ikke mindst hver deres smartphone. De havde slet ikke tid til julehygge. Derfor begav Tal ordentligt nissen sig ud på en rejse for at finde 3 ting, der kunne redde julen. På sin vej mødte han den kloge tekniknisse, den fine stjernenisse og ikke mindst den kærlige hjertenisse. Hver især gav de Tal ordentligt nissen en lille ting med på vejen, som kunne hjælpe ham med at redde julen.

Nu tænker du måske … Hvad det var for nogle ting? Og blev julen reddet? Svaret kan du finde i det samlede juleeventyr, som du kan downloade lige her.

Første afsnit kommer her, som en slags teaser 🙂

Afsnit 1: Den lille nisse rejste

Vores fortælling starter en kold december i en lille by. Du ved – sådan en lille, hyggelig flække, der findes hundredvis af i Danmark. Julestemningen havde lagt sig over hele byen, og der var julelys i alle vinduer. Men denne december var noget anderledes. I hvert fald for én familie. Familien Mørk. De boede helt nede for enden af en stille villavej. Far, mor og tre børn – Peter, Karen og lille Bertram. Hele familien lignede noget, der var taget ud af et eventyr; ildrødt hår, dybblå øjne og fregner for alle pengene. På overfladen havde familien det perfekte liv; to biler, gode jobs, en sød hund og sågar en nisse på loftet … Men mest af alt så havde familien … travlt. Frygtelig travlt! Størstedelen af tiden var det en kamp at få hverdagen til at hænge sammen, og alle forventningerne og kravene til juletiden gjorde det ikke nemmere for familien. På grund af travlheden var tonen i hjemmet blevet hård. Særligt forældrenes ansigter lå oftest i alvorlige folder, og tid sammen som familie var der næsten ingen af. De havde faktisk så travlt denne december, at de havde glemt at sætte julelys i vinduerne, som alle deres naboer ellers havde gjort. Selv grøden til nissen havde de glemt. Men selv om nissen var sulten, så var det ikke den rumlende mave, der bekymrede nissen mest. Det var den manglende julestemning og de alvorlige miner, der holdt den stakkels nisse vågen om natten. Ville det nogensinde blive jul i det lille hjem for enden af villavejen? Nissen vidste, at den måtte gøre noget særligt for at bringe julestemningen og julefreden ind i hjemmet i år. Så nissen begav sig ud på en rejse. En rejse for at finde 3 ting, der kunne bringe glæden og varmen tilbage i det lille hjem og i familiens hjerter.

Vil du være med til at skrive dette års juleeventyr? Så følg med på Tal ordentligts Facebook-side, hvor vi igen i år i fællesskab kriver et juleeventyr fyldt med gode budskaber og værdier.

De bedste hilsner,

Tal ordentligt-teamet

Om forfatteren 
monsterid

Titte Kuhlmann, Social Media Manager

Siden februar 2016 har jeg fordybet mig i Tal ordentligt-universet, som Social Media Manager på det der må være Danmarks bedste arbejdsplads. Jeg kaster mig selv og vores mere end 100.000 Facebook-følgere ud i store debatter om alt indenfor den gode tone og medmenneskelighed – og jeg elsker det. Jeg er ucertificeret lommepsykolog, mere eller mindre konstant bekymret over et eller andet og altid på jagt efter ro og balance i livet. TAK til jer, der læser med her på bloggen! Det sætter vi stor pris på.